Allianz Partners - Küresel Seyahat Zirvesi'nden ortaya çıkan ana tema: Daha çevreci yolculuklar

Pandemi, çevre dostu yolculuklar için daha büyük bir iştahla, çevreye duyarlı tüketicilerde artışa yol açtı. Yeni bir döneme girerken, gezginler seyahatlerinin çevresel etkileri hakkında düşünmeye ve çevre üzerindeki kendi kişisel etkileri için daha fazla sorumluluk almaya başlıyori. Daha çevreci yolculuklara yeniden odaklanma, bu yılki Allianz Partners'ın Küresel Seyahat Zirvesi'nin ana temasıydı.

Allianz Partners'ın Küresel Seyahat Zirvesi geçtiğimiz günlerde 'Harikalar Diyarı' temasıyla gerçekleşti. 1.000'den fazla katılımcının yer aldığı 3 günlük sanal etkinlik, dünya küresel salgından çıkarken ve jeopolitik ve ekonomik belirsizliğin bir sonucu olarak yeni bir dizi zorlukla karşı karşıya kalırken seyahat endüstrisinde ortaya çıkan trendlere odaklandı. Yeni dünya, seyahat endüstrisinin eko-bilinçli tüketici için lider olması için yeni bir fırsat çağını içinde barındırıyor.

Etik Seyahatin Yükselişi

Allianz Partners, seyahati etkileyen mevcut ve gelecek trendleri keşfetmek için küresel tüketici trendleri ajansı Foresight Factory ve diğer sektör uzmanlarıyla ortaklık kurarak, Allianz Partners'ın dünyanın dört bir yanındaki müşterilerin gelişen ihtiyaçlarını karşılama açısından rakiplerinin bir adım önünde olmasını sağladı.

Zirvede sunulan trendler, hem Foresight Factory hem de Allianz Partners'ın Müşteri Laboratuvarı araştırmaları tarafından yürütülen ve gezegeni ilk sıraya koymanın ve daha etik, sürdürülebilir ve daha çevreci seçimler yapmanın artık - her zamankinden daha fazla - sosyal açıdan arzu edilir olduğunu ortaya koyan kapsamlı araştırmaya dayanıyordu. Bu, 25-40 yaş arası on aileden altısının (%60) gelecekte, pandemi öncesine kıyasla seyahatlerinin çevresel etkilerine daha fazla dikkat edeceklerini söylemesi gibi araştırma bulgularıyla desteklendi. Ek olarak, İngiltere, Almanya ve ABD'deki on tüketiciden yedisinden fazlası, seyahat sitelerindeki sürdürülebilirlik filtrelerinin daha iyi seçimler yapmalarına ve daha sürdürülebilir bir şekilde yaşamalarına yardımcı olacağını söylüyoriii.

Seyahat etmenin sosyal etiği, kendilerine sunulan çeşitli eko-bilinçli seyahat seçeneklerini değerlendiren gezginlerin zihnini meşgul ediyor. Ankete katılan 25-40 yaş arası ailelerin yarısından fazlası (%56) gelecekte daha az seyahat etmeyi ve çevresel ayak izlerini daha da azaltmayı planlıyor. Yolculuğun kendisini bir tatil yeri veya etkinliği olarak konumlandıran yavaş seyahat trendi, tren yolculuğu veya eğlence araçlarıyla (karavan, karavan, otobüs, karavan) seyahat gibi daha sürdürülebilir tatil seçeneklerini de teşvik ediyor.

hiç bu kadar önemli olmamıştı ve Allianz Partners'ta bizim için bir öncelik. Müşterilerimizin ve ortaklarımızın bu zorlu zamanlarda ilerlemesine yardımcı oluyoruz ve seyahat sigortasını uçtan uca eksiksiz seyahat korumasına dönüştürmeye odaklanıyoruz ve geleceğin bizi ne getireceği konusunda heyecanlıyız."

Makroekonomik Koşullar

Seyahat endüstrisi ekonomik görünüme karşı bağışık değildir. Zirvede öne çıkan bir diğer konu ise ekonomik koşulların seyahat güveni üzerindeki etkisine işaret etti. İnsanların nereye seyahat ettikleri, ne kadar süre seyahat ettikleri ve ne kadar harcama yaptıkları enflasyondan, artan enerji maliyetlerinden ve yaşam maliyetindeki genel artıştan doğrudan etkilenir.

Hane halkı, gaz ve gıda fiyatlarındaki artış nedeniyle büyük ekonomik karışıklığa neden olan tedarik zinciri sorunlarıyla jeopolitik huzursuzluğun doğrudan etkisini hissediyor. Seyahat endüstrisi için, özellikle uzun mesafeli uçuşların giderek daha pahalı hale gelmesiyle, seyahat maliyeti üzerinde zincirleme bir etki yaratıyor. Ancak, bu fiyat artışlarını tüketicilere yansıtabilen oteller ve restoranlar gibi seyahatle ilgili harcamaların fiyatlarını da etkiliyor.

Nihayetinde risk, boş zaman seyahatlerinin her ay sınırlı fazla geliri olan tüketiciler tarafından artık bir öncelik olarak görülmemesi ve bunun yerine karşılayamayacakları bir lüks olarak görülmesidir.

İş Seyahati ve Sürdürülebilirlik Hedefleri

Pandemi sonucunda çalışma şeklimiz tamamen değişti ve sonuç olarak iş seyahati ortadan kalktı. Son iki yılda, uzaktan çalışma ve sanal konferanslar ön plana çıktıkça, iş seyahatleri büyük ölçüde azaldı. Sınırların yeniden açılmasıyla birlikte şirketler artık çalışma biçimlerini yeniden değerlendirmenin yollarını buluyor. İş seyahati için bir ihtiyaç ya da gereklilik var mı, yoksa olması güzel bir şey mi?

İş seyahatlerinde azalma şirketler için maliyetleri azalttı ve karbon emisyonlarını düşürmelerine yardımcı olarak işletmelerin sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmalarına yardımcı oldu. Bununla birlikte, birçok çalışan, müşterileri ve müşterileriyle yüz yüze etkileşim için can atıyor. İşletmeler artık sürdürülebilirlik hedeflerini karşılama ve çalışan istekleri arasında bir yol ayrımında. Çalışanlar ofise geri döndükçe, iş seyahati arzusu ve iştahı arasındaki ilişki, bazı şirketlerin iş seyahatini bir işe alım ve elde tutma politikası olarak kullanmasıyla birlikte arttı. İşletmeler, çalışanlarını bağlı tutmak için politikalarını değiştirmeye isteklidir.

Dünya sürekli gelişiyor. Covid-19 pan sonra eko-bilinçli tüketicinin yükselişi